Részletek
udta, hogy a chiamagot nemcsak tojáshelyettesítőként és zselésítőként, hanem jégkrémek, péksütemények, lekvárok, sőt akár sajtok elkészítéséhez is felhasználhatjuk? Hogy tofuból házilag is készíthetünk majonézt, a vaj pedig könnyen helyettesíthető kókuszolajjal? És mit szólna egy kis kókuszkrémből készített tejszínhabhoz?
Ez az egyedülálló könyv nem csak az újdonsült, de a veterán vegánok életét is megkönnyíti, hiszen bemutatja mindazokat a növényi eredetű összetevőket, amelyek segítségével otthon is könnyedén vegánná varázsolhatjuk kedvenc ételeinket. Útmutatást kapunk arra vonatkozóan, miként válthatjuk ki a hozzávalók között szereplő tejet, sajtot, tojást (legyen szó akár sós ételről, akár édességről), húst és más állati eredetű összetevőket (vegán bacont valaki?). A szerzők ezen kívül minden receptnél külön megjelölik, ha az adott fogás glutén-, szója-, olaj- vagy cukormentes, ezzel is megkönnyítve a választást azok számára, akik speciális étrendet követnek. A könyv célja, hogy megismertessen azokkal az eszközökkel és technikákkal, amelyek az állati eredetű élelmiszerek helyettesítéséhez szükségesek, hogy teljes értékűen kiválthassuk azokat természetes, növényi eredetű hozzávalókkal, akár házi készítésűekkel is.