Főzzünk úgy, mint a mediterrán országokban! Számos helyen találkoztunk már a ténnyel: a Földközi-tenger körüli országok lakói sok tekintetben egészségesebbek, boldogabbak, ráadásul mindig finomakat esznek. Gondolkodott már azon, hogy jó lenne újraélni egy jól sikerült nyaralás ízeit? Szívesen kipróbálna zamatos, ínycsiklandó, mégis egyszerű hétköznapi fogásokat otthon is? Netán elbizonytalanodott, mert a hozzávalók nehezen hozzáférhetőek? Elárulunk egy titkot: nem azok! Suzy Karadsheh, a Mediterrán konyha című könyv szerzője az egyiptomi Port Szaídban született és nőtt fel. Már gyerekként is szeretett a konyhában alkotni, és amikor a családjával letelepedett az Egyesült Államokban, hamar rájött, hogy a legtöbb alapanyag egy hétköznapi szupermarketben is elérhető. The Mediterranean Dish nevű blogja hatalmas népszerűségnek örvend olyan háziasszonyok és főzni kedvelők körében, akik a mediterrán konyha ízeit keresik modern köntösben. Könyvében 120 színes, egészséges, egyszerű és fantasztikus receptet gyűjtött össze, amivel bárki újjávarázsolhatja ételeit, és új fogásokat is kipróbálhat.